Mobilna naprava za aerosolno dezinfekcijo

DECON Classic (model 250-M in 250-D)

za dezinfekcijo prostorov do 250m³

Je samostojna ergonomsko oblikovana naprava, ki služi razkuževanju prostora, v katerem se nahaja. Primerna je za dezinfekcijo prostorov v zdravstvu, hotelih, gostinskih lokalih, šolah, vrtcih, domovih za ostarele, poslovnih stavbah, avtomobilih, vlakih, letalih in drugih javnih prostorih, kjer je potrebno zagotavljati ustrezno mikrobiološko raven čistosti.

 

Prednosti naprave:

  • enostavno upravljanje – avtomatiziran način delovanja omogoča varno rokovanje z napravo in izvedbo popolne dezinfekcije prostorov,

  • enostavno premikanje po prostorih -vgrajena pomožna kolesa

  • enostavna menjava izpraznjene embalaže omogoča varno rokovanje  z dezinfekcijskim sredstvom,

  • naprava je v celoti razvita in narejena v Sloveniji – zagotovljen servis in rezervni deli

 

  • Model 250 M - ročna nastavitev

  • Model 250 D - digitalna nastavitev

DECON Classic.jpg

Namen naprave:

Naprava ustvarja dezinfekcijski aerosol, ki ga generira s črpanjem dezinfekcijskega sredstva preko namenske šobe. Napravo odlikuje odličen sistem razprševanja z ustreznim kotom razprševanja in optimalno velikostjo kapljic dezinfekcijskega sredstva, ki omogoča dobro homogenizacijo v prostoru, ter hkrati enakomerno porazdelitev dezinfekcijskega sredstva po vseh površinah v prostoru.

 

Uporaba naprave:

Naprava za svoje delovanje potrebuje priklop na električno omrežje. Pred začetkom uporabe je potrebno napravo postaviti v prostor cca 1,5 m od stene. Pred vklopom naprave je potrebno nastaviti čas do aktivacije naprave (v tem času se prostor zapusti), ter čas delovanja naprave, ki je odvisen od površine prostora in je točno določen z grafom. Prostor je potrebno dobro zatesniti in ga zapustiti predno se naprava samodejno vklopi. Osebje se po določenem času od zaustavitve naprave vrne v dezinficirano sobo.

 

Dezinfekcijsko sredstvo:

Za popolno dezinfekcijo priporočamo uporabo sredstva IZA effect Green Line 6, narejeno na bazi 4,9% vodikovega peroksida, ki ima tudi vse potrebne varnostne liste in teste učinkovitosti.

Embalaža za dezinfekcijsko sredstvo je plastenka volumna 5 litrov, ki se s posebnim sistemom pritrdi znotraj naprave, kar omogoča varen transport naprave, z nameščenim dezinfekcijskim sredstvom, znotraj objekta. Pred prenašanjem naprave med različnimi lokacijami je predvidena predhodna demontaža plastenke. Pri menjavi dezinfekcijskega sredstva se menja plastenka skupaj z vsebino, tako da ni potrebe po prelivanju dezinfekcijskega sredstva.

07_DECON-250-M.jpg
10_DECON-250-M_edited.jpg
Tabela Classic.jpg