O NAS

Smo pooblaščeni distributer slovenskega podjetja IZA d.o.o., nosilca blagovne znamke IZA effect in proizvajalca izdelkov in naprav za biorazgradljivo razkuževanje. Njihovi izdelki narejeni na osnovi dezificienta vodikovega peroksida, zagotavljajo CELOSTNO DEZINFEKCIJO, uporabno za osebne, komercialne in industrijske namene, ter za številne panoge gospodarstva, kot so zdravstvo, gostinstvo in turizem, šport in druge.

 

Podjetje Iza d.o.o. je leta 2017 prejelo Srebrno priznanje GZS za inovacijo ''Celostna dezinfekcija z IZA effectom'', saj so vsa njihova dezinfekcijska sredstva sposobna uničiti 99,99% mikroorganizmov.

 

Sredstva za dezinfekcijo, ki vsebujejo vodikov peroksid so se v praksi izkazala kot izredno učinkovita, v nizkih koncentracijah pa NIMAJO ŠKODLJIVEGA VPLIVA NA ZDRAVJE LJUDI in na okolje. Vodikov peroksid, je zelo hitro reaktiven in reagira z vsemi organskimi materiali, kar vključuje tudi biološke membrane bakterij, gliv in drugih patogenih organizmov, zato je učinkovito dezinfekcijsko sredstvo proti tem organizmom. Ob tem, pa zelo hitro razpade in izgubi svojo učinkovitost. Z razvojemposebne formule in edinstvene kombinacije vodikovega peroksida s kompleksom srebrov citrat, ki se nahaja v vseh produktih IZA effect, pa se bistveno izboljša učinkovitost, saj ima raztopina tako podaljšano dezinfekcijsko delovanje, ki uniči tudi patogene organizme, ki jih hitro delujoči peroksid ne bi uspel uničiti.

Prednosti izdelkov IZA effect:
Enoma_ikone_08.png
Uniči 99,99% virusov, bakterij, plesni, gliv in spor.
Enoma_ikone_01.png
Ne vsebuje klora,
hiperklorita, alkohola
in drugih strupenih snovi.
Enoma_ikone_02.png
Okolju, ljudem in
živalim nenevaren.
Enoma_ikone_07.png
Razpade na
vodo in kisik.
Enoma_ikone_04.png
Praktično nanašanje,
brez izpiranja in brisanja.
Enoma_ikone_03.png
Brez barve in vonja.

Izdelki IZA effect se lahko uporabljajo tako za dezinfekcijo kože (osebna higiena) kot za dezinfekcijo najrazličnejših površin v hotelih, gostinstvu in turizmu, bolnišnicah, športnih dvoranah, šolah in drugih javnih prostorih.

 

Skozi leta razvoja so se oblikovale celostne rešitve za preprosto ročno dezinfekcijo, kot tudi strojno oz. tako imenovano aerosolno dezinfekcijo. Ta edinstvena tehnologija pršenja omogoča razprševanje aerosola, ki lahko vstopijo tudi v vse odprtine, razpoke, pod deske, za vrata, okoli oken in v ventilacijske sisteme. Dezinfekcijsko sredstvo je idealno porazdeljeno, s tem pa je dosežena najboljša možna učinkovitost. Stroj deluje samodejno in ob tem ni potrebne prisotnosti človeka v prostoru. Dezinficiran prostor je na voljo za nadaljnjo uporabo v 90 minutah po tovrstnem tretiranju.

 

Učinek dezinfekcijskih sredstev lahko spremljamo in preverimo tudi s testi za kontrolo uspešnosti opravljene dezinfekcije na površini ali v zraku. S testerjem se vzame vzorec s površine ali z naprave, kjer je želeno ugotavljanje prisotnosti bakterij. Testni vzorec se pošlje v laboratorij MEDUCOMP GmbH v Nemčiji, kjer ga analizirajo in v 7 dneh pripravijo pisno poročilo o uspešnosti dezinfekcije. Drugi način pa je testiranje s hitrim mikrobiološkim testom ATP, ki ga lahko hoteli izvajajo sami in sproti preverjajo uspešnost opravljene dezinfekcije na vseh površinah, tako v sobah, restavracijah, kot drugih prostorih in površinah, kjer je zahtevan visok higienski standard.

 

Dezinfekcijska sredstva in naprave za dezinfekcijo podjetja Iza d.o.o. so učinkovite, praktične za uporabo in hkrati varne, tako za zdravje uporabnika kot za okolje, v katerem se dezinfekcija izvaja. Podjetjem in ustanovam nudimo tudi možnost nakupa oz. najema razpršilnih naprav in opravimo potrebna izobraževanje zaposlenih za to področje.

Za zagotavljanje učinkovite in varne uporabe izdelka so v naštetih pooblaščenih laboratorijih doma in v tujini izvedli številna testiranja. Rezultati testiranja so pokazali, da je izdelek primeren za vse oblike dezinfekcije, tako površin, bazenske vode in aerosolno in da se lahko uporablja za človekovo higieno tudi na človeški koži:

·         Varnostni list IZA effect X10

·         Varnostni list IZA effect Silver Line 3

·         Varnostni list IZA effect Green Line 6

Testi s katerimi izdelki IZA effect izkazujejo učinkovitost:

 

Instituto Valenciano de Microbiología – Valencia:

·         Corona virus 229E (test based on NF EN 14476:2013 + A2:2019), 15. maj 2020

·         European Standard EN 1500 (hygienic handrub)

 

Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano :

·         Pseudomonas aeruginosa SIST EN 1040:2006

·         Staphylococcus aureus (incl. MRSA) SIST EN 1040:2006

·         Aspergillus niger SIST EN 13624:2004

·         Candida albicans SIST EN 13624-2004

 

C/O DR. BRILL + PARTNER GMBH – INSTITUT ZA HIGIENO IN MIKROBIOLOGIJO HAMBURG

·         Staphylococcus aureus DIN EN 13727:2015

·         Enterococcus hirae DIN EN 13727:2015

·         Candida albicans DIN EN 13624:2013

·         Aspergillus brasilliensis DIN EN 13624:2013

·         Bacillus subtilis NF T 72-281:2009

·         Trichophyton interdigitale (rubrum) DIN EN 13624:2013

 

Dermatest Research institute for reliable result Munster –

·         Dermatološki test na ljudeh – ocena EXCELLENT

© 2020 - Enoma by Iza